RESEPI SPAGETI BOLOGNESE CENDAWAN
Selain cendawan butang, anda boleh menggunakan apa-apa sahaja jenis cendawan lain yang bersesuaian
BAHAN-BAHAN:
200gm spageti | direbus
1 tin sos spageti | ada dijual di pasaraya
2 sudu makan minyak zaitun
2 biji bawang putih
1 biji bawang besar
200gm daging cincang
150gm cendawan butang
Garam secukup rasa
CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang putih dan bawang merah hingga naik bau.
2.Seterusnya masukkan daging cincang. Jika anda kurang menggmari daging, boleh juga digantikan dengan isi ayam yang telah dicincang halus.
3. Apabila daging kelihatan masak dan masukkan sos spageti. Gaul rata dan biarkan merenih seketika.
4. Akhir sekali masukkan cendawan butang yang telah dihiris dan perasakan dengan garam secukup rasa.
5. Masukkan spageti ke dalam pinggan hidangan dan tuangkan sos spageti. Enak dihidang panas.
Jom share. Dan selamat mencuba semua sis
Selain cendawan butang, anda boleh menggunakan apa-apa sahaja jenis cendawan lain yang bersesuaian
BAHAN-BAHAN:
200gm spageti | direbus
1 tin sos spageti | ada dijual di pasaraya
2 sudu makan minyak zaitun
2 biji bawang putih
1 biji bawang besar
200gm daging cincang
150gm cendawan butang
Garam secukup rasa
CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang putih dan bawang merah hingga naik bau.
2.Seterusnya masukkan daging cincang. Jika anda kurang menggmari daging, boleh juga digantikan dengan isi ayam yang telah dicincang halus.
3. Apabila daging kelihatan masak dan masukkan sos spageti. Gaul rata dan biarkan merenih seketika.
4. Akhir sekali masukkan cendawan butang yang telah dihiris dan perasakan dengan garam secukup rasa.
5. Masukkan spageti ke dalam pinggan hidangan dan tuangkan sos spageti. Enak dihidang panas.
Jom share. Dan selamat mencuba semua sis
No comments:
Post a Comment